0
Under review

Denon Heos groups - issue

Joost vB 2 months ago in Devices / Other updated by ComfortClick Support 3 weeks ago 10

Since the latest updates on bOS and Denon HEOS there seems to be an issue with forming/keeping groups of speakers.

The Denon node did work as expected, but since the update it tries to control the group. But by doing so it disassembles the existing group, or (if the group’s not there yet) will fail to combine the speakers into a group.

Anyone experiencing the same behavior?


By the way:

Denon is having another problem, it’s losing its favorites all the time. I’ve contacted Denon support for that.

+1
Under review

Hello,

thank you for reporting this. We'll take a look at the changes that were made and try to see what's going on.

Best regards.

Thank you for digging into this, we’re keen on getting it to work again since we have quite a few wall switches working with HEOS-groups. 😅

+1

Hello,

we did find some issues with the latest WebOS and our integration and we've already made some improvements. They should be available with the new update.

Best regards.

Hi,

Just being curious: 

when is the update likely to be released?

Trying to keep my "CEO" informed. ; )

Hello,

currently improvements are in the beta release, so if you want you can try and install the beta version. This is available if you go to Updates in the config, change from Release to beta (top left) and install the beta.

You should have a new "enable security" option under LG, so enable that and check if it works.

Best regards.

Hi, thank you for your response and hint to the beta release.

I've just installed that and unfortunately I see no change in behaviour in regarding the HEOS speakers.

Next to not being able to form groups correctly it is frantically connecting and disconnecting to all the speakers.

This results in notifications which clutter my bOS app which makes me hardly being hardly able to access the actual controls wihin the app.

For the time being I've deleted the Denon node until there's a solution.

Is there an update for the Denon Node (Denon.bos) itself which I can import and might resolve the issues?

Hello,

unfortunately the changes to the driver didn't make it to this release, so if it causes issues for you, you can try and revert back to stable release (open update and press Reinstall at the bottom) and wait for the new release.

Best regards.

Hi,
Thank you for the support on this!
Just wondering, is there a way for me to get a choice to which version I want to revert back to?

Hello,

unfortunately not all versions are backward-compatible so for now only reverting to last stable version is possible.

Best regards.

That sounds promising, thank you for the follow up!